تحلیل و پیش‌بینی حرکت قیمت در بازارهای مالی از جمله مهم ترین مهارت ها برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است. تحلیل و پیش‌بینی حرکات قیمت در بازارهای مالی است که تاجران را به آنالیز قیمت نزدیک می کند. از گذشته تاکنون، روش های متنوعی برای تحلیل و آنالیز رفتار قیمت بر دارایی ها ابداع شده اند که از بین آنها تحلیل تکنیکال که پایه اساسی آنالیز تکنیکال می باشد به عنوان یکی از محبوبترین روش ها شناخته می شود. در این روش، معامله گران با استفاده از نمودارهای قیمت، الگوهای قیمتی و آنالیزهای مختلف سعی می کنند نقاط مناسب خرید یا فروش را شناسایی کنند.

یکی از تکنیکهای پیشرفته و موثر در تحلیل تکنیکال آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم (Multi-Time Frame Analysis) است. این روش به معامله گران کمک می کند تا بازار را از زوایای مختلف بررسی کنند و تصمیمات دقیق تری بگیرند. در این مقاله، به توضیح دقیقتر این مفهوم، روشهای استفاده از آن و مزایای این رویکرد در معاملات خواهیم پرداخت.

مفهوم مولتی تایم فریم چیست؟

مولتی تایم فریم به معنای تحلیل قیمت یک دارایی در چندین بازه زمانی مختلف است. تحلیل های پی در پی که به آنالیز قیمت ختم می شود. برای درک بهتر این مفهوم، لازم است ابتدا مفهوم “تایم فریم” را بررسی کنیم. تایم فریم به مدت زمان هر شمع یا کندل در نمودار قیمت اشاره دارد. هر تایم فریم اطلاعات متفاوتی از حرکات قیمت را نشان می دهد. برای مثال، تایم فریم های یک ساعته تغییرات قیمتی در طول هر ساعت را نشان می دهند، در حالی که تایم فریم های روزانه نوسانات روزانه را به تصویر می کشند.

مولتی تایم فریم به معامله گر اجازه می دهد که دارایی را همزمان در تایم فریمهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت بررسی کند. با ترکیب اطلاعات حاصل از این تایم فریم ها، معامله گر می تواند روندهای کلی بازار را بهتر درک کرده و نقاط  دقیقتری برای ورود یا خروج از معامله خود پیدا کند.
آنالیز این چهارچوب های زمانی بر اساس اینکه از تایم فریم های بالاتر نوسانات کلی قیمت را گزارش می دهد و گرایش اصلی بازار واضح می کند، تحلیل های قیمت را واضح می کند؛ پس در قدم بعدی تاجر می تواند با استفاده از تایم فریم های کوچکتر و البته در نظر داشتن گرایشات اصلی بازار در چهارچوب های زمانی بزرگتر، حرکات قیمت را با جزئیات بیشتری در نظر بگیرد تا در نهایت نقطه ورودهای مناسب تری با حد ضررهای کوچکتری را تجارت کند.
به عنوان مثال، یک معامله گر ممکن است تایم فریم هفتگی را برای بررسی روند کلی قیمت انتخاب کند و سپس به تایم فریم روزانه یا چهار ساعتی برای پیدا کردن نقطه مناسب ورود به معامله نگاه کند.

چرا مولتی تایم فریم مهم است؟

هر تایم فریم به صورت جداگانه اطلاعات خاصی از بازار ارائه می دهد که ممکن است در تایم فریم های دیگر مشاهده نشود. در نظر داشتن این مبنا که در هر تایم فریم موسسات و بانک های معتبر دنیا عکس العمل‌های مالی را بر روی قیمت اعمال می کنند، اهمیت آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم را برجسته میکند. در واقع، تایم فریم های کوتاه‌ مدت می توانند نوسانات و تغییرات جزئی قیمت را نشان دهند، در حالی که تایم فریمهای بلندمدت می توانند روند کلی بازار را مشخص کنند. به عبارت دیگر، استفاده از یک تایم فریم منفرد ممکن است تحلیل شما را ناقص کند و اطلاعات مهمی از دست دهید.
در چهارچوب تست استراتژی این نکته حائز اهمیت است که تعقیب رفتار قیمت باید به صورت منفرد عمل کند. در چهارچوب تست یک استراتژی درک این مطلب که ساختار، ساختار است بسیار اهمیت دارد. صد البته که در رابطه با این اصل آکادمی معامله‌گران خوب بازخوردهایی بسیار گسترده را در مقالات خود انعکاس داده است. ولی در یک دید کلی معامله گر باید این نکته را درک کند که وقتی که یک استراتژی منسجم به او معرفی میشود این چهارچوب معاملاتی باید از یک تایم فریم توانایی بازخورد را داشته باشد.

مثالی در رابطه با آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم: فرض کنید یک معامله گر در تایم فریم هفتگی متوجه یک روند صعودی قدرتمند می شود. اگر این معامله گر فقط بر روی تایم فریم هفتگی تمرکز کند، ممکن است نوسانات کوتاه مدت و اصلاحات قیمتی را نادیده بگیرد. اما با بررسی تایم فریم های روزانه و حتی ساعتی، او می تواند نقاط دقیقتری برای ورود به معامله شناسایی کند. آکادمی معامله گران خوب بر اساس اینکه این چهارچوب تجاری را بسیار قدرتمند تشریح می کند و استراتژی های بسیار منسجمی را ارائه می دهد، این توانایی را به معامله گران و تاجران می دهد که از تایم فریم های کوچکتر یعنی یک دقیقه و یا حتی کمتر ورودی های قیمت را شناسایی کنند. نقاط تبادل عرضه و تقاضا را شناسایی کنند تا در نهایت ورودی های قیمتی مثل اسکلپرها و سودهایی همچون سوینگ تریدرها برای معاملات خود در نظر بگیرند

چرا استفاده از مولتی تایم فریم اهمیت دارد؟

دنیای سوشال مدیا در رابطه با استفاده از آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم این نکته را به معامله گران دیکته می کند که شاید استفاده از یک تایم فریم دید کاملی را از بازار به شما ندهد. اینگونه می گوید که اگر تنها به یک تایم فریم توجه داشته باشید، ممکن است معامله گر نتواند به درستی روندهای کلی را تشخیص دهد و یا نقاط ورود و خروج دقیق را شناسایی کند. آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم در آکادمی معاملهگران خوب باعث می شود هر دو زاویه دید تاجر را قویتر کند. به این صورت که از تایم فریمهای بالاتر تحلیل و گرایشات اصلی بازار نوسانات قیمت را تشریح میکند و در تایم فریمهای پایینتر آنالیز قیمت برجسته شود. نقطه ورودها، حد ضررها و تارگتهای تجاری برجسته می شود.

از دیگر مزایای این روش می توان به کاهش ریسکهای معاملاتی اشاره کرد. به این صورت که معامله گر می تواند ابتدا روند کلی را در تایم فریم های بلندمدت شناسایی کرده و سپس با بررسی تایم فریم های کوتاهمدت، نقاط ورود و خروج دقیقتری را بیابد. همچنین این روش به معامله گر کمک می کند تا نسبت به نوسانات کوتاه مدت بازار واکنشهای بهتری نشان دهند و از انجام معاملات بی پایان و بی پایه و اساس خودداری کند.

 

صفحات پیشنهادی:

روشهای مختلف برای تحلیل و آنالیز مولتی تایم فریم

برای اجرای موفق مولتی تایم فریم، معاملهگران معمولاً از سه تایم فریم اصلی استفاده می کنند:

1. تایم فریم بلندمدت:

معمولاً تایم فریم هفتگی یا ماهانه برای تشخیص روندهای کلی بازار مورد استفاده قرار می گیرد. این تایم فریم به معامله گران کمک می کند تا جهت حرکت بازار در بلندمدت را شناسایی کنند و از ورود به معامله در خلاف جهت روند کلی جلوگیری کنند. تایم فریم های بالاتر نمای کلی تری از پتانسیل های بیشتر قیمت نشان می دهد، پس صد البته با در نظر گرفتن این قالب ذهنی معامله گر می داند که اگر خلاف روند قیمت از تایم فریم های بالاتر تجارت می کند چه تارگت هایی را در این راستا برای خود در نظر می گیرد

2. تایم فریم میان‌مدت:

تایم فریم هایی مانند روزانه یا چهار ساعته به عنوان تایم فریم میان مدت استفاده می شوند. این تایم فریم ها برای تحلیل دقیقتر و نزدیک شدن به آنالیز روندهای قیمتی و شناسایی الگوهای اصلاحی یا پرایس اکشن به کار می روند. در تایم فریم های میانی معامله گران به آهستگی وضوح قیمت بیشتری را می بینند، داستان سرایی های تحلیل قیمت به آهستگی به آنالیزها نزدیک می شود.

3. تایم فریم کوتاه‌مدت:

تایم فریم های ۱۵ دقیقه یا کمتر معمولاً برای شناسایی نقاط دقیق ورود و خروج از معامله استفاده می شوند. معامله گران روزانه یا اسکالپرها از این تایم فریم ها برای گرفتن سریع سود در نوسانات کوتاه مدت استفاده می کنند. آکادمی معامله گران خوب با ارائه استراتژی های بسیار منسجم این امکان را برای معامله گران و تریدرها فراهم می کند تا تایم فریم کوتاه مدت خود را از یک دقیقه و یا حتی کمتر انتخاب کنند.

استفاده از ۳ چهارچوب زمانی مشخص یعنی تایم فریم بالاتر تایم فریم میانی و تایم فریم ورودی به آهستگی چشم معاملهگران را به حرکت های فرکتال قیمت عادت می دهد. این نکته برجسته می شود و تریدرها می توانند نقطه تبادل عرضه و تقاضا را از چهارچوب های زمانی کوچکتر آنالیز کنند.

آنالیز قیمت به صورت مولتی تایم فریم (Multi-Time Frame Analysis)

بازارهای مالی نظیر فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال به دلیل پیچیدگی و تغییرات پیوسته، به تحلیل های متنوعی نیاز دارند تا معامله گران بتوانند بهترین تصمیمات را اتخاذ کنند. یکی از روش های مؤثر و کارآمد در تحلیل قیمت، استفاده از آنالیز مولتی تایم فریم است. این روش، با ترکیب داده های مربوط به بازه های زمانی مختلف، دیدگاهی جامع تر به معامله گران می دهد و به آنها کمک می کند تا از فرصت های موجود در بازار بهره برداری بهتری داشته باشند.

اهمیت استفاده از مولتی تایم فریم

استفاده از آنالیز مولتی تایم فریم باعث می شود تا معامله گران از دیدگاه های مختلف به بازار نگاه کنند. این امر به آنها اجازه می دهد تا روندها و نوسانات را به طور همزمان درک کنند و تصمیمات دقیقتری بگیرند. برای مثال، در یک تایم فریم بلندمدت ممکن است روند صعودی بازار مشاهده شود، در حالی که در تایم فریم کوتاه مدت نوسانات کوتاهمدت و فرصت های معاملاتی روزانه به وضوح بیشتری دیده می شوند.

مزایای استفاده از مولتی تایم فریم

تحلیل قیمت به صورت مولتی تایم فریم چندین مزیت کلیدی دارد که به معامله گران در بهبود معاملات و کاهش ریسک کمک می کند:

1. درک جامعتر از بازار:

تحلیل چندین تایم فریم به معاملهگر این امکان را می دهد که روندهای بلندمدت و کوتاه مدت را به طور همزمان بررسی کند و تصویر کاملی از بازار به دست آورد. روندهای کوتاه مدتی که در پولبک های قیمت شکل می گیرد همچنان به معامله گر اجازه می دهد تا در قیمت حضور داشته باشد. تایم فریم های کوچکتر موقعیت های بسیار مناسبی را در این راستا واضح می کند.

2. کاهش ریسک تصمیمگیری:

یکی از بزرگترین مزایای استفاده از مولتی تایم فریم، کاهش ریسک است. معامله گر با داشتن اطلاعات دقیق از تایم فریم های مختلف، می تواند زوایای تجارت را بررسی کرده و از تایم فریم های کوچکتر نقطه تبادل قیمت بین عرضه و تقاضا را برای ورودی های قیمت انتخاب کند.

3. یافتن نقاط دقیق ورود و خروج:

استفاده از تایم فریم های کوتاه مدت، به معامله گر این امکان را می دهد تا نقاط بهتری برای ورود به معامله یا خروج از آن پیدا کند، حتی زمانی که روند کلی بازار مشخص است. در یک مثال وقتی که از تایم فریم بالاتر نوسانات در اوج قیمت خود به سر می برد معامله گر می داند که پولبک قیمت به آهستگی واضح می شود.
چهارچوب اصلی و بسیار ساده که آکادمی معامله گران خوب عنوان می کند این موزه را به سادگی باز می کند که هر بار که قیمت تغییر میکند روند بازار برمیگردد. این موضوع بسیار ساده ولی عمیق نه تنها مباحثی همچون عرضه و تقاضا و نقدینگی را برجسته می کند، بلکه ریشه در مطالبی همچون قیمت منصفانه و البته بسیاری زوایای دیگر در تجارت نیز دارد.

4. تصمیم گیری آگاهانه تر:

بررسی چند تایم فریم به معامله گران اجازه می دهد که تصمیمات آگاهانه تری بگیرند و بازار را از زوایای مختلف تحلیل کنند. این امر باعث می شود تا معاملات کم ریسکتر و با بازدهی بیشتری انجام شوند. تصمیم گیری های آگاهانه به صورت مولتی تایم فریم حضور معامله گر را همیشه در قیمت واضح می کند. این امر را واضح می کند که گرایشات اصلی قیمت دقیقاً به کدام سمت تمایلات بیشتری دارد و تریدر در چه مسیری و با چه پتانسیلی معاملات خود را پیش می برد.

چالشهای استفاده از مولتی تایم فریم

هرچند که آنالیز مولتی تایم فریم یکی از مؤثرترین ابزارها برای تحلیل و آنالیز بازار است و تریدرها را برای انجام معاملاتی که سودهای بسیار مناسبی دارد آماده میکند اما برخی از چالشها نیز وجود دارد که معاملهگران باید به آنها توجه کنند:

1. تداخل سیگنالها: یکی از مشکلات رایج در تحلیل مولتی تایم فریم، تضاد سیگنال ها بین تایم فریم های مختلف است. آکادمی معامله گران خوب با توجه به شناسایی ۳ تایم فریم و البته ارائه استراتژی های بسیار پایدار تمام این نویزها را برای یک تجارت حرفهای حذف می کند. برای مثال، ممکن است تایم فریم بلندمدت نشاندهنده روند صعودی باشد، در حالی که تایم فریم کوتاهمدت نوسانات نزولی را نشان دهد. این تداخل سیگنال ها ممکن است منجر به سردرگمی شود. ولی با استفاده از استراتژی های مختلف و متفاوت که البته همگی نقطه نظری واحد دارند این دیدگاه را برای یک معامله گر آماده می کند تا نه فقط با استفاده از ۳ تایم فریم اصلی و کلیدی یک دید همه جانبه را برای ورود به قیمت داشته باشد بلکه ترافیک دید کمتری نیز انتخاب کند و احتمالات بیشتر را تعقیب کند.

2. پیچیدگی تحلیل: تحلیل چندین تایم فریم ممکن است برای برخی معامله گران تازه کار پیچیده به نظر برسد. ترکیب داده ها از تایم فریم های مختلف نیاز به تجربه و دانش کافی دارد تا معامله گر بتواند بهترین تصمیمات را اتخاذ کند. ولی وقتی که این تحلیل ها به آنالیز نزدیک می شود و استراتژی های بسیار پایدار به یک معامله گر ارائه می شود یک دید همه جانبه از ورودی قیمت برای یک تاجر حرفه ای واضح می شود و تارگت های تجاری حضور بیشتری در روند قیمت را برای یک تاجر برجسته می کند.

استراتژیهای معاملاتی مبتنی بر مولتی تایم فریم

استفاده از مولتی تایم فریم به عنوان بخشی از استراتژی های معاملاتی می تواند بسیار مؤثر باشد. یکی از استراتژی های متداول، همجهتی تایم فریم ها است. در این استراتژی، معامله گران تایم فریم های مختلف را بررسی می کنند تا ببینند آیا روندهای بلندمدت و کوتاه مدت در یک جهت هستند یا خیر. وقتی که تریدرها به آنالیز قیمت نزدیک می شوند تعقیب این تایم فریمها از چهارچوب زمانی کوچکتر یعنی یک دقیقه میسر می شود تا در نهایت تارگت های بسیار موثر را برای یک معامله گر حرفهای به ارمغان بیاورد.

مثال عملی از استفاده از مولتی تایم فریم: برای درک بهتر این روش، فرض کنید که معامله گری قصد دارد نمودار ارزش یورو اروپا به دلار آمریکا را تحلیل کند و به آنالیز نزدیک شود. در تایم فریم هفتگی، روند کلی قیمت صعودی است. معامله گر سپس به تایم فریم روزانه می رود و مشاهده می کند که قیمت در حال نزدیک شدن به یک سطح حمایتی است. در نهایت، در تایم فریم ساعتی، معامله گر سیگنالی برای ورود به معامله دریافت می کند. ولی این نکته حائز اهمیت است که تا اینجای کار همه چیز تحلیل قیمت است و نه آنالیز قیمت.
وقتی که دورهذهای زمانی کوچکتر مثلاً ۱۵ دقیقه هم جهت شدن قیمت را در این جفت ارز واضحتر میذکند، آنالیز قیمت واضح می شود. این ترکیب از تحلیل و آنالیز از تایم فریم های مختلف به معامله گر کمک می کند تا تصمیم دقیقتری بگیرد و با اطمینان بیشتری وارد معامله شود. پس در نهایت معامله گر به انتظار این می نشیند که در تایم فریم های کوچکتر یعنی ۵ دقیقه و یا یک دقیقه نقطه تبادل عرضه و تقاضا را شناسایی کند و هدف های تجاری را از چهارچوب های زمانی بالاتر در نظر بگیرد.

نتیجه گیری

آنالیز مولتی تایم فریم یک ابزار قدرتمند و ضروری برای معامله گران در بازارهای مالی است. این روش به معامله گران امکان می دهد تا از زوایای مختلف بازار را بررسی کرده و تصمیمات هوشمندانه تری بگیرند. با وجود چالش هایی که ممکن است در این روش وجود داشته باشد، با وجود نویزهایی که وابسته به آشفتگی قیمت در تایم فریم های مختلف است، استفاده درست از تایم فریم های مختلف و تمرکز بر تحلیل و آنالیز جامع‌تر می تواند به معامله گران کمک کند تا ریسک های خود را کاهش دهند و فرصت های بیشتری برای سودآوری پیدا کنند.
پر رنگ کردن دوباره شعار آکادمی که به واضحی می گوید ساختار، ساختار است و در این نتیجه گیری بسیار برجسته است. این نکته برجسته است که هرگاه شما به عنوان یک معامله گر حرف های تصمیمات ثابت را بگیرید نتایج ثابت را کسب خواهید کرد. در نهایت، مولتی تایم فریم ابزاری است که به طور همزمان هم روندهای کلی و هم نوسانات کوتاه مدت را مورد توجه قرار می دهد و معامله گران را قادر می سازد تا بازار را از دیدگاه های مختلف تحلیل کنند.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *