روند قیمت هم یکی از مفاهیم اساسی در بازارهای مالی، به ویژه در بازار فارکس (Foreign Exchange) است. شناخت و درک روندها به معامله‌گران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و استراتژی‌های معاملاتی مؤثرتری را توسعه دهند. شناخت و تشخیص روند قیمت یکی از پایه‌ترین اصول تجارت است و آکادمی معامله‌گران خوب تاکیدهای بسیار واضحی را بر روی این مقوله دارد.

با توجه به اینکه این تاکیدها از جایی سرچشمه می‌گیرد که نوسانات قیمت را به صورت کاملاً مکانیکی و صفر و یک متریک می‌کند در این مقاله، به بررسی دقیق مفهوم روند، انواع آن و عوامل مؤثر بر روندها خواهیم پرداخت.

تعریف و تحلیل روند قیمت در بازارهای فارکس

روند قیمت چیست؟

روند قیمت به معنای حرکت کلی یا جهت عمومی قیمت‌ها در یک دوره زمانی مشخص است. هر روند نمایانگر نیروهای عرضه و تقاضا در بازار است که تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قرار دارد. تحلیل روندها می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا الگوهایی را شناسایی کنند که می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های تجاری‌شان به کار بگیرند.

با در نظر داشتن این مورد که جفت ارزهای متنوع در بازار بورس فارکس وجود دارد می‌توان این مفهوم را دریافت که هر جفت ارز نوسانات کاملاً متفاوتی را با دیگری دارد می‌توان این مفهوم را دریافت که تغییر نوسانات قیمت در جفت ارزها روحیات کاملاً متفاوتی دارد. با در نظر داشتن مقیاس حرکتی قیمت که افت و خیزها را از هر تایم فریم کاملاً مجزا می‌کند تریدر می‌تواند هرباره در قیمت حضور داشته باشد و با تمام این رفت و برگشت‌های قیمت تجارت‌های خود را پیش ببرد.

در اصل هر لگ بازار دویدن بازار را توصیف می‌کند. پرایس اکشن یا همان اقدام قیمت در تایم فریم‌های متفاوت موقعیت‌های متفاوت را برای معامله‌گران خلق می‌کند. با در نظر داشتن این اصل که قیمت در زمان نمی‌تواند همواره در یک مسیر حرکت کند و نیاز دارد که افت و خیزها را داشته باشد به این اصل مهم می‌رسیم که تبادلات قیمت نیاز دارد قیمت منصفانه را به بازار اعمال کند. پس به طور مثال وقتی که در چهارچوب زمانی بالاتر حرکت اصلی بازار را مشاهده می‌کنیم انتظار این را داریم که از تایم فریم پایین‌تر برگشت نوسانات شکل بگیرد و در واقع استراحت قیمت رخ بدهد. ولی همین استراحت قیمت از تایم فریم بالاتر با توجه به متریک کردن چارت دویدن بازار را از تایم فریم پایین‌تر توضیح می‌دهد.

انواع روندها

روندها معمولاً به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

روند صعودی (Bullish Trend):

در یک روند صعودی، قیمت‌ها به طور مداوم در حال افزایش هستند. این نوع روند معمولاً زمانی شکل می‌گیرد که تقاضا برای یک دارایی بیشتر از عرضه آن باشد. در این حالت، خریداران در بازار غالب هستند و این موضوع به افزایش اعتماد در بین سرمایه‌گذاران منجر می‌شود. تاکید دوباره این موضع که قیمت نمی‌تواند مستقیماً در یک جهت حرکت کند می‌تواند خبر از وجود عرضه کنندگانی را بازگو کند که استراحت قیمت را از تایم فریم بالاتر و دویدن قیمت را از چهارچوب زمانی کوچکتر به نمایش می‌گذارد.

روند نزولی (Bearish Trend):

در یک روند نزولی، قیمت‌ها به تدریج کاهش پیدا می‌کنند. در این حالت، عرضه بر تقاضا غالب است و معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به سمت فروش حرکت می‌کنند. این روند معمولاً نتیجه وقوع اخبار منفی اقتصادی یا سیاسی است که اعتماد سرمایه‌گذاران را کاهش می‌دهد.

هر بار که قیمت در اوج نوسانات خود به سمت پایین متوقف می‌شود از یک تایم فریم پایین‌تر دویدن قیمت در جهت خلاف و البته بالا وجود تقاضا کنندگان را واضح می‌کند، قیمت خود را اصلاح می‌کند و قیمت منصفانه به بازار اعمال می‌شود.

روند رنج (Sideways Trend):

در یک روندهای رنج، قیمت‌ها در یک بازه محدود نوسان می‌کنند و هیچ‌گونه روند واضحی در جهت صعود یا نزول مشاهده نمی‌شود. این وضعیت نشان‌دهنده تعادل بین عرضه و تقاضاست و می‌تواند به دلیل عدم تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران یا عدم شفافیت در اطلاعات بازار رخ دهد. در محدوده‌های رنج معمولاً نوسانات در دو قیمت مشخص رفت و برگشت‌هایی را دارند. به عنوان مثال اگر که از چهارچوب زمانی بالاتر این نوسانات واضح می‌شود مسلماً در تایم فریم‌های پایین‌تر معامله‌گران می‌توانند تجارت‌هایی را شکل بدهند.

بسته به محدوده نوسانی قیمت و بسته به استراتژی‌های معاملاتی که تاجران و تریدرها انتخاب می‌کنند، این مواضع می‌توانند قوت و ضعف منحصر به فرد خود را داشته باشند. پر واضح است که در دوره زمانی بالا وقتی که حرکت رنج دیده می‌شود از چهارچوب‌های زمانی کوچکتر روند قیمت به واضحی مشخص است. پس انتخاب یک استراتژی پلن مناسب و البته در نظر داشتن اینکه محدوده عرضه و تقاضا در بالا و پایین این حرکت رنج وجود دارد حائز اهمیت است.

استراتژی پلن‌های آکادمی معامله‌گران خوب به واضحی این موضع را باز می‌کنند که ۲۰ درصد پایین و ۲۰ بالا می‌تواند نقاط ورود بسیار ارزنده‌ای را برای تاجران داشته باشد. این آکادمی این موزه را هم مشخص می‌کند که در میانه این نوسانات رنج وجود پول هوشمند یا همان ناحیه ایکیو واضح است.

تعریف و تحلیل روند قیمت در بازار فارکس

عوامل مؤثر بر روندها

روند قیمت تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد. در ادامه به توضیح برخی از این عوامل پرداخته می‌شود:

اخبار اقتصادی:

نکته مهم در این بخش که قبل از مطالب می‌خواهم بازگو کنم دقیقاً این است که آکادمی معامله‌گران خوب در این راستا اصول بسیار مستحکمی را تعقیب می‌کند. بر اساس اینکه تعقیب چارچوب‌های حرکتی قیمت به صورت مکانیکی پایه‌ای‌ترین اصول تغییر روند را در قیمت مشخص می‌کند این نکته حائز اهمیت است که استراتژی‌های این آکادمی در اغلب اوقات قبل از خبر سیگنال‌های کاملاً واضح را به تاجران حرفه‌ای خود می‌دهد. البته که عوامل متعدد و متنوعی برای تشخیص این سیگنال‌ها برای تاجران واضح می‌شود و دروس و اطلاعات بسیار گسترده‌ای برای تجارت‌های قبل از خبر در آکادمی وجود دارد.

پس این نکته حائز اهمیت است که یک معامله‌گر حرفه‌ای می‌تواند تمام این نوسانات را تشخیص داده و پا در جای پای بزرگان این بازار بگذارد. اخبار اقتصادی مانند گزارشات مربوط به نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی (GDP) و آمار فروش می‌توانند تأثیر زیادی بر روند قیمت‌ها داشته باشند. به عنوان مثال، گزارش‌هایی که از رشد اقتصادی کشور حکایت دارند، می‌تواند منجر به افزایش تقاضا برای ارز آن کشور و آغاز یک روند صعودی شود.

رویدادهای سیاسی:

ناپایداری‌های سیاسی و تغییرات در سیاست‌های اقتصادی می‌توانند تأثیر شگرفی بر روندهای قیمتی داشته باشند. رویدادهایی مانند انتخابات، تنش‌های بین‌المللی مثل جنگ یا تحریم‌ها می‌توانند باعث نوسانات شدید در بازارها شوند و به تغییر در روند قیمت‌ها منجر شوند.

تغییرات در نرخ‌های بهره:

تغییر در نرخ‌های بهره نیز می‌تواند بر روند قیمت‌ها تأثیر بگذارد. به طور کلی، افزایش نرخ‌های بهره معمولاً منجر به تقویت ارز و آغاز روند صعودی می‌شود، در حالی که کاهش نرخ‌های بهره ممکن است باعث تضعیف ارز و آغاز یک روند نزولی گردد.

احساسات و روانشناسی بازار:

احساسات و رفتار جمعی سرمایه‌گذاران نقش مهمی در تعیین روندها دارند. زمانی که بازار تحت تأثیر خوش‌بینی قرار دارد، تقاضا برای خرید افزایش یافته و ممکن است به یک روند صعودی منجر شود. برعکس، اگر احساس ناامیدی یا ترس غالب شود، می‌تواند به روندهای نزولی منجر گردد. این گونه احساسات که به صورت مکانیکی با مبحث نقدینگی در هم آمیخته می‌شود دیدی باز و عمیق به تاجران آکادمی داده تا در نهایت از تصمیمگیری‌های مبهم فاصله بگیرند.

تحلیل‌های فنی و پیش‌بینی‌های تحلیلگران:

نظرات و پیش‌بینی‌های متخصصان تحلیلگر نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. تحلیلگران تکنیکال با استفاده از الگوهای قیمتی و شاخص‌های مختلف می‌توانند پیشنهادات خرید و فروش ارائه دهند که این امر می‌تواند به تحرک قیمت‌ها و تغییر در روند منجر شود. مستثنا کردن این دو مورد که تحلیلگران برای داستان‌های تبادل عرضه و تقاضا پول دریافت می‌کنند ولی معامله‌گران و افرادی که بازار را آنالیز می‌کنند خودشان درآمد کسب می‌کنند بسیار حائز اهمیت است.

ممکن است که این افراد که شاید در نقش افراد معروف جامعه و یا صاحب منصبان قدرت خود را نمایان می‌کنند بتوانند بر روی این بازارها تاثیرات کوچکی بگذارند ولی آنالیز قیمت تمامی نقاط ابهام را واضح می‌کند و در نهایت تاثیر نوسانات را برای انجام معاملات از داستان سرایی‌ها فاصله می‌دهد.

 احساسات و روانشناسی تحلیل روند قیمت بازار

تحلیل و آنالیز و درک روندهای قیمت در بازارهای فارکس و مالی نه تنها به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات بینش‌مندانه‌ای بگیرند، بلکه آن‌ها را قادر می‌سازد تا استراتژی‌های معاملاتی مؤثرتری را پیاده‌سازی کنند. این نکته حائز اهمیت است که اولین و پایه‌ترین تشخیص رفتار قیمت، آنالیز و درک روند قیمت است. با شناسایی و درک عوامل تأثیرگذار بر روندها، معامله‌گران می‌توانند کارایی و موفقیت خود را در بازارهای نوسانی تقویت کنند. در نهایت، توجه به روندها به عنوان یک عنصر کلیدی در معاملات می‌تواند منجر به تولید شانس موفقیت و کاهش ریسک در سرمایه‌گذاری شود.

 

نویسنده: امیر ارسلان راد

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *